Све је спремно за Самит пословне дијаспоре у Диетикону

На седници Удружења српских привредника Швајцарске одржаној 8. маја 2018. године у Светоуспенском храму у Швамендингену, главна тачка дневног реда био је Самит пословне дијаспоре који ће се и ове године одржати у градској сали града Диетикона 1. и 2. јуна.

На почетку састанка, председник удружења Стојан Стевановић, изложио је о недавној посети Србији и Републици Српској. Истакао је да ће ове године на самиту бити виђена многа еминентна имена из матице, региона и Швајцарске. Стевановић је говорио и о посети Амбасади Републике Србије у Берну, где је имао конструктивне разговоре са амбасадорком др Снежаном Јанковић и дипломатским кором.

Нове идеје изнесене у Удружењу донеле су занимљиве контакте, како са нашим, тако и са иностраним привредницима, што и јесте циљ Самита. Самит пословне дијаспоре је јединствена манифестација у свету, коју организује удружење ентузијаста, а које ускоро слави тридесетогодишњицу свог постојања.

Поменути су спонзори самита међу којима је град Бијељина. Поред свечаног отварања који ће и ове године почети српском химном у извођењу сопрана Данијеле Бјелице, осмишљен је и културн-уметнички програм који ће отворити и затворити сајам.

У програму ће учествовати бројни уметници, између осталих и Културно уметничко друштво Кикац из Базела, које ове године слави пола века постојања.

На самиту ће се наћи око 60 штандова. Осмишљени су и интересантни форуми. Економски форум - чији је циљ јачање економских односа и заједничке сарадње, отварање швајцарског тржишта у областима туризма, ИТ-сектора, трговине и грађевинарства.

Партнери на овогодишњем форуму су Привредна комора Швајцарска-Централна Европа SEC, SECO Start-up Fund, Eastern Europe Investment Funds, Туристички Савез Швајцарске представиће своју улогу у подстицању сарадње са Републиком Србијом и Републиком Српском.

Први пут, на једном од форума, учествоваће не само привредници већ и посетиоци Самита. Форум - трансфер знања информисаће присутне о правима наших сународника у Швајцарској (здравстевено и остала осигурања, пензионе касе, стамбена питања, итд).

И ове године биће додељене захвалнице и прогласити најлепши штанд. Модератор Самита поново ће бити Миша Ћирић.

Гала вечера је такође део програма, а Самит ће медијски, између осталих, бити подржан и од РТС-а.

Велика подршка Српске православне цркве, конзулата и амбасаде је од непроцењиве важности за овај догађај.

Све информације о Самиту могу с е наћи на официјалној страници Удружења српских привредника Швајцарске usps.ch као и на ФБ страници удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво