Сарадња Срба из Словеније и Словачке

Срби из словеначке и аустријске Штајерске прославили су, у познатом словеначком туристичком крају Раденци, јубилеј – десет година веома успешне сарадње са Србима из Савеза српских друштава пријатељске државе Словачке.

На позив Рада Бакрачевића, председника Српског културног друштва Штајерска заједница из Марибора у Раденце су допутовали Стане Рибич, председник Савеза српских друштава Словачке и Аница Рибич, председница Српског културног друштва из Братиславе.

У пријатељском разговору представници Срба из Словачке и Словеније анализирали су десетогодишњу сарадњу и договорили да се настави међусобна сарадња у култури и спорту и да се заједничким акцијама повежу са Србима из матичне домовине.

Усвојен је предлог Станета Рибича, да се септембра ове године организује у Братислави сусрет Срба из Штајерске заједнице, који би са својим члановима литерарне секције представили део српске културе. Такође је договорено да чланови фото секције у словачком граду Трнави у исто време организују изложбу својих фотографија, које су направили на Светој Гори Атос у Грчкој. Два члана фото секције друштва Раде Бакрачевић и Здравко Мајсторовић представиће своје фотографије на којима су забележени детаљи српске царске лавре манастира Хиландар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво