Играј и заиграј

Чланови Српског културног друштва Марибор 21. априла, за бројноу публику, приредили су фолклорно вече за памћење.

Чланови једног од најактивнијих српских друштава у Словенији годинама приказују део српске културе својим сународницима и пријатељима. Сваке године приреде у граду на Драви највећи српски фолклорни спектакл под именом Играј заиграј, пишу Штајерске новине.

Поред великог броја представника културних друштава из Словеније и Аустрије, приредби је присуствовала и Ивана Јакшић, први саветник амбасаде Републике Србије у Словенији.

Фолклористи СКД Марибор, другопласирани на Европском првенству српског фолклора у Порторожу 2017, концертом су приказали врхунски квалитет.

„Чланови фолклорне секције СКД Марибор, ове године, јуна месеца у Бања Луци, на такмичењу европских фолклорних група бориће се за прво место, јер према неким оценама српских кореографа, имамо квалитет и постоји могућност да заузмемо прво место међу европским друштвима", рекао је председник друштва Недељко Поповић.

Као гости наступили су: АКУДУНС Соња Маринковић из Новог Сада, Руско друштво Калинка из Хрватске и Вараждински фолклорни ансамбл. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво