Драган Станојевић на челу Покрета РОД

После регистрације Покрета Родољуби отаџбине и дијаспоре-РОД, који су основали лидери српских заједница на свим континентима у циљу заштите интереса српског расејања и српских интереса у целини, одржана је и Изборна скупштине Покрета РОД, од 9. до 11. априла у, симболично одабраном, манастиру Милешева и околини.

У саопштењу РОД-а, између осталог пише, да се после дужег договарања дошло до идеје да се створи једна врста покрета који би представљао 5 милиона расејаних Срба са свих континенената, као и оне у матици, и то без идеолошких одредница.

Драган Станојевић је у порти манастира Милешева прочитао припремљену и усаглашену Декларацију коју је РОД донео у циљу одбране Косова и Метохије.

Касније, на дневном реду Изборне скупштине РОД-а био је избор председника, председништва, усвајање Декларације и друга питања.

На предлог Драгише Васиљевића из Аустрије и уз подршку осталих оснивача, једногласно је изабран председник Покрета РОД, привредник из Русије и Украјине, Драган Станојевић, некадашњи председник Скупштине дијаспоре и Срба у Региону.

Изабрани су и чланови председништва:

1.Борис Максимовић из Норвешке

2. Драгишa Васиљевић из Аустрије

3.Слободан Бенђo из Аустралије

4.Жељкo Вранеш из Енглеске

5.Ђурo Плавшић из Немачке

На скупу се договарало о организационој структури покрета, као и о будућим облицима сарадње и окупљања чланства.

Последњег дана, чланови покрета РОД састали су се са председником општине Нова Варош, Радосавом Васиљевићем и његовим сарадницима и упознали са туристичким и привредним потенцијалом овог краја.

У саопштењу пише да је делегација РОД-а обишла производне погоне неколико успешних привредника у овом крају ради проналажења потенцијала за сарадњу и реализацију економских циљева покрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво