"Пут истине и светлости" стиже у Америку

Културна манифестација "Пут истине и светлости" биће представљена од 11. до 20. априла 2018. године публици на 6 локација широм Америке.

Пут истине и светлости је велико културно дешавање које за циљ има да промовише српску културу, иконопис, вајарство, духовну фотографију и књиге које на најбољи начин представљају српски род и и његове најуспешније изданке.

Програм обухвата изложбу знаменитог српског вајара Михаила Стошовића, фотографа Мише Бранковића и иконописца Сузане Жунковић, као и издавачка делатности Агапе књига, коју води новинар, Александар Гајшек, уредник серијала Агапе, који се већ 13 година успешно емитује на РТВ Студио Б.

Агапе књига представља четири књиге Агапе антологија које садрже по 12 најзначајнијих интервјуа, пажљиво изабраних између пет стотина емисија и прегршт значајних разговора, у којима аутор трага за смислом покушавајући да докучи свет у нама и око нас, Аутобиографију Николе Тесле и Михајла Пупина у једној књизи, као и књигу Звездобројци, у којој се поред аутобиографија поменутих научника налазе и записи из живота Милутина Миланковића, украшене илустрацијама сликара Милана Туцовића. Књиге је приредила Александра Нинковић Ташић.

Агапе књига представиће и аутобиографско дело француског хуманитарца, Арно Гујона, Сви моји путеви воде ка Србији. Хуманитарна организација Солидарност за Косово, коју предводи млади Гујон, за својих 13 година деловања, прикупила је преко 5 милиона евра од којих је финансирано реновирање бројних школа, вртића, фабрика и кућа српског живља на Косову и Метохији.

Програм ће водити ТВ аутор и водитељ, Јелена Гајшек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво