Србија на сајму књига у Лајпцигу

Под покровитељством Министарства културе и информисања Србија ће се и ове године представити на Међународном сајму књига у Лајпцигу који ће бити отворен 15. марта, и трајаће до 18. марта 2018. године, пише у саопштењу Министарства.

Програмски оквир представљања Србије на овој великој књижевној манифестацији чиниће обележавање једног века од краја Првог светског рата, 125 година од рођења Милоша Црњанског, модернистичка реинтерпретација српске традиције, савремено учитавање наслеђа и нови хоризонти дигитализације културног наслеђа.

Током трајања сајма, биће обележено и 10 година рада књижевне мреже Традуки, чији је члан и Србија, док ће у програму под називом Још нешто да се открије: из живота европских мањина учествовати два аутора из Србије: Енес Халиловић и Ото Хорват.

На националном штанду ће бити изложене значајне монографске и периодичне публикације, као и избор репрезентативних остварења савремених српских писаца.

Организатор програма је Универзитетска библиотека Светозар Марковић, а технички реализатор наступа је Привредна комора Србије - Удружење креативне индустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво