Француски хуманитарци обновили још четири школе на КиМ

Француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ на чијем је челу Арно Гујон, обезбедила је преко 100 000 евра за обнову 4 школе на Косову и Метохији.

Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и подова, увођење централног грејања и изградњу игралишта. Пројектом су биле обухваћене школе у Рабовцу, Сувом Долу, Липљану и Ливађу.

„За нас је важно да реновирамо школе зато што сматрамо да је знање оно што је најпотребније деци, знање нико не може да им одузме и јер ће знањем деца постати одрасле, одговорне особе. Наставићемо убудуће да реновирамо школе и већ у септембру крећемо поново са обиласком школа широм Косова и Метохије ", нагласио је Арно Гујон, оснивач и директор француске НВО Солидарност за Косово.

У сарадњи са Рашко-призренском епархијом која је пратила одвијање радова, реновирање је почело у новембру прошле године и завршило се почетком марта.

Хуманитарна организација Солидарност за Косово је у претходних 6 година укупно реновирала 31 школу широм Косова и Метохије у вредности од 600 000 евра.

број коментара 0 пошаљи коментар