Слобода?

"Слобода је најскупља капиталистичка реч", представа Маје Пелевић и Олге Димитријевић одржаће се у Културном центру Србије у Паризу 6. марта.

За концепт, текст и извођење представе Слобода је најскупља капиталистичка реч заслужне су Маја Пелевић и Олга Димитријевић.

Кореографију је радио Игор Коруга, музику Ања Ђорђевић, костим Љиљана Драговић, видео монтажу Деана Петровић.

Драматуршкиња волонтерка је Јасна Јасна Жмак, извршна продукција Драгана Јововић и Јована Јањић, организација Оливера Кецојевић.

 О представи

Представа је инспирисана истраживањем и путовањем ауторки у најизолованију земљу на свету која и даље побуђује пажњу и осуду остатка света - Северну Кореју, и преиспитује идеју слободе у доба све већег глобалног надзора.

Публика ће имати прилику да присуствује јединственој туристичкој тури кроз земљу која се данас и даље сматра највећом бабарогом „демократског света", кроз коју се отвара питање слободе и неслободе у данашњем друштву.

Представа поставља питања колика су ограничења нашег мишљења, условљеног сталним пропагандама и контекстом из кога долазимо? Колико је појам слободе релативан и одређен друштвено-културним контекстом? Да ли је видљиви култ личности гори од невидљивог култа капитала? Шта нам Северна Кореја - последњи остатак Хладног рата - говори о нашем, "слободном" Западном свету?

Да ли је једини начин да се избегне империјална доминација поседовање атомске бомбе и општенародне одбране? Да ли социјалистичко уређење нужно мора да буде и тоталитарно? Представа се суочава са могућностима и немогућностима да говоримо о једној земљи ван нашег културног и политичког кода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи