Представљен међународни "Зборник радова"

Кућа Ђуре Јакшића у београдској боемској четврти Скадарлије била је прошлог понедељка испуњена до последњег места. Организатор конкурса међународног Зборника радова, „Милош Црњански" из Ласеа, крај Беча, у Аустрији, Славица Клеин председница друштва "Златна реч – Српска Круна" и Цвијета Марковић, представили су књигу "Зборник радова".

Ово најновије издање поезије, прозе и афоризама је плод шестомесечног рада чланова Културног друштва из Беча, али и Сретења из Словенских Коњица, сазнајемо од Радована Милића.

У Зборнику су заступљени радови две стотине аутора из целог света, укључујући и оне из најудаљеније тачке земљиног шара као што су Јапан и Аустралија, али и оне из Израела, Шведске, Данске, Холандије, Аустрије, Словеније и Србије, па преко свих земаља бивше СФРЈ.

Жири за одабир радова у саставу: проф. др Вјера Рашковић Зец, проф. др Хабил др Волфганг Рорбах, академик и проф. др Каплан Буровић, академик из Женеве имали су врло тешку и незахвалну улогу коју су на општу радост присутних учесника конкурса у потпуности испунили.

То вече у Београду, Славица Клеин и Цвијета Марковић, покретачка снага српске културе у Аустрији, доделиле су вредне награде оним учесницима који нису могли присуствовати премијерној промоцији Зборника у Бечу, првог и другог децембра 2017. године у знак сећања на четрдесет година од смрти великана српске, југословенске, али и светске књижевности.

Пријатељско дружење и сусрет представника Културног друштва из Беча, организатора догађања, са ауторима који су заступљени у књизи, потрајао је до пред поноћ. Том приликом склопљена су нова пријатељства која ће бити настављена неком новом приликом, а сличним поводом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи