Свечаност у амбасади Србије у Берну

Амбасада Републике Србије у Берну је, у сарадњи са Генералним конзулатом у Цириху, организовала пријем поводом Дана државности, 20.фебруара 2018. године.

Уз пријем, уприличен је и концерт познатог клавирског дуа Ивана Мелеша и Маргите Дракуловић Мелеш. Програм је отворила Бисера Тасић.

Присутне је пре почетка концерта поздравила амбасадорка Снежана Јанковић, која је истакла да Србија и Швајцарска имају добре и разгранате билатералне односе, нагласивши да посебно чврсту спону између Србије и Швајцарске представља бројна српска дијаспора која живи у овој земљи.

Пријем је био изузетно посећен, а међу званицама су били представници Министарства иностраних послова Швајцарске, Државног секретаријата за економске послове, Државног секретаријата за миграције, швајцарских компанија, дипломатског кора и бројне српске дијаспоре.

 Иван Мелеш, биографија

Дипломирао је и магистрирао на клавирском одсеку ФМУ у Београду, у класи Јасмине Гавриловић. Усавршавао се на Academia Ferenc Liszt, Budapest, Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, такође и у Москви и Бечу.

Као солиста и камерни музичар, наступао је широм Србије, у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији, Немачкој, Француској, Италији, Канади, Шпанији, Данској, Молдавији и Швајцарској.

Професор је клавира у Музичкој школи Мокрањац у Београду од 2002. године. Од Удружења музичких педагога Србије добио је награду за једногодишњи педагошки рад, 2007. године. У периоду од 2007-2017. године извео је девет дипломаца, од који је четворо уписало ФМУ у Београду, а један дипломац у иностранству - New South Wales State Conservatorium of Music, Sydney. Један дипломац добио је награду Смиљка Узелац, за најбољи дипломски испит, један награду Драгана Кирн, за одличан дипломски и општи одличан успех. Његови ученици су освојили шест награда на републичким такмичењима, награду на Фестивалу у Књажевцу 2011. године и награду на Меморијалу Др Војислав Вучковић у Београду.

Од 2009. године наступа у клавирском дуу са пијанисткињом Маргитом Дракуловић-Мелеш на концертима у земљи и иностранству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи