Слике из Тамариног детињства

У Кући краља Петра Првог, у Београду, 19. фебруара отворена је прва самостална изложба наше најмлађе сликарке Тамаре Роговић, постдипломца чувеног Универзитета у Единбургу. Изложба је отворена до 28. фебруара.

По први пут у Београду биће изложен део слика из њене колекције Слике из мог најранијег детињства у Србији.

Чудо од детета, child prodigy, како је светски уметници и професори називају, најмлађа српска сликарка која ствара дела од своје 6. године, а са својих 18 година постдипломац чувеног Универзитета у Единбургу, биће присутна и наредних дана током програма и омогућиће Београђанима да у току свакодневних перформанса и радионица буду део стварања новог, заједничког уметничког дела, пише на сајту Културног центра Кућа краља Петра Првог.

 Биографија

Тамара Роговић рођена је 1999. године у Србији. Огроман таленат испољен у најранијем детињству, Тамару води неуобичајеним животним путевима. Она постаје најмлађа српска сликарка, стварајући дела већ од 7. године живота. Након бројних колективних излагања, са само 12 година остварује прву самосталну изложбу слика. Уписује факултет већ са 14 година.

Најмлађа српска девојчица које је излагала своја дела у Паризу, Тамара је постала у 16. години. После тога, наставља живот и рад у Паризу, где такође постаје најмлађа студенткиња уметности.

2016. године настаје хуманитарни пројекат бесплатне школе сликања за децу, TASHA ART SCHOOL.

2017. године, са 18 година, својим гостовањем, подржала је први Кids fashion week одржан у Србији, приказујући део своје колекције уникатних, ручно осликаних хаљина за девојчице.

Такође 2017. године, у оквиру "Business International summit-a" објављен је и њен први научни рад.

У 18. години, на основу својих радова, постаје студент постдипломских мастер студија ликовних уметности на светском водећем Универзитету у Единбургу, што је чини најмлађим постдипломцем у овој области у Великој Британији и Србији, а вероватно и у свету, пише на сајту Куће Петра Првог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи