Српске компаније на сајму у Дубаију

На највећем сајму хране у MENA региону, на ком учествује 5.000 излагача из 185 земаља света, ове године учествује и Србија.

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ 10 домаћих компанија на Међународном сајму прехрамбених производа GULFOOD који је почео 18. фебруара у Дубаију и трајаће до 22. фебруара. Осим излагача, ПКС организује посету сајму и шест домаћих компанија које ће се састати са представницима највећих трговинских ланаца у УАЕ.

На сајму GULFOOD 2018 компаније из Србије представиће своје производе у једној од главих хала Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls на националном штанду површине 60 м².

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте. Учешће српских компанија на једној од најугледнијих и најзначајнијих међународних изложби прехрамбених производа у УАЕ и региону Голфа, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу.
 
Према подацима Републичког завода за статистику у 2017. укупна спољнотрговинска робна размена Србије и УАЕ износила је 106,5 милиона долара. Србија је у УАЕ извезла робу у вредности од 91 милион долара, а увезла робу вредну 15,6 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи