Конкурс за суфинанирање медијских пројеката у региону

Министарство културе и информисања Србије расписало је конкурс за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја намењених припадницима српског народа у земљама региона у 2018. години. Конкурс је расписан до 8. марта.

Конкурс се расписује ради пружања финансијске подршке производњи медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању на матерњем језику, очувању српског језика, националног и културног идентитета припадника српског народа који живе у земљама региона: Мађарској, Хрватској, Румунији, Македонији, Албанији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Словенији.

Средства опредељена за овај конкурс износе 20 милиона динара, најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 500.000 динара, а највећи износ средстава по пројекту износи два милиона динара.

Учесник Конкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80 одсто вредности пројекта, објавило је Министарство на сајту.

Учесник Конкурса може конкурисати само са једним пројектом.

Издавач више медија има право учешћа на Конкурсу с једним пројектом за сваки медиј.

Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором прописаном року и форми поднела наративни и финансијски извештај и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Учесник конкурса не може да ангажује неко друго правно лице или предузетника да реализује пројекат уместо учесника на конкурсу.

Уговор ће се закључити само са лицем коме су додељена средства, а коме рачун није у блокади у моменту закључења уговора.

Конкурс се расписује у периоду од 5. фебруара до 8. марта 2018. године.

Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса, наводи се у тексту конкурса.

број коментара 0 пошаљи коментар