Конкурси Министарства културе и информисања

Министарство културе и информисања расписало је конкурсе за суфинансирање мобилности уметника и професионалаца у области културе и уметности, затим за пројекте који су подржани кроз међународне фондове и за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2018. години.

Циљ конкурса Мобилност 2018 је системска подршка унапређењу међународне културне сарадње, односно промоција културе и уметности Републике Србије у иностранству, размена и умрежавање кроз мобилност уметника и професионалаца из наше земље позваних на међународне догађаје и манифестације као и студијске и резиденцијалне боравке и слично.

Пријаве треба поднети до 30. априла 2018. године, док ће решење о избору пројеката и висини додељених средстава бити донето најкасније до 29. јуна 2018. године.

Конкурс за суфинансирање пројеката који су подржани кроз међународне фондове, који траје до 29. јуна 2018. године, има за циљ системску подршку развоју међународне сарадње културног сектора кроз помоћ пројектима који су суфинансирани у оквиру међународних фондова.

На овај начин примењују се европски и међународни стандарди и обезбеђују услови за квалитетно спровођење пројеката од стране апликаната, кроз јачање капацитета актера на територији Републике Србије и подстицање развоја система културе.

На конкурсу из области културних делатности Срба у иностранству који је отворен до 16. марта 2018. године, биће подржани пројекти који се односе на очување културног идентитета Срба у иностранству, а посебно у земљама региона у циљу јачања капацитета, умрежавања и професионализације рада појединаца, установа и организација Срба у иностранству.

Право учешћа на овим конкурсима имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, појединци, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република Србија.

Потребни формулари и детаљи о конкурсима налазе се на линку:

http://www.kultura.gov.rs/lat/konkursi

број коментара 0 пошаљи коментар