Јубилеј и новогодишње славље у Вићенци

И ове године,у духу православља и како српска традиција налаже, КУД “Видовдан” из Монтекија Мађоре, Вићенца, по други пут обележило је почетак православне нове године. Славље је утолико било веће јер ово културно-уметничко друштво прославило и своју прву годину постојања.

Колико је први јубилеј важан говори и чињеница да се слављу прикључило готово 400 гостију са територије Вићенце, као и гости из Фераре, Болоње, Бергама, Пустертала, Бруника и других градова из северне, северо-источне и централне Италије. Било је и гостију Италијана, и за њих је ово био посебан доживљај.

По речима секретара КУД „Видовдан", Светлане Мартиновић, те дивне вечери славило се српство, пријатељство и добра реч, праћена музиком и вином. Са дубоком захвалношћу присутни су примили благослов оца Далибора Ђукића.

Ђорђе Милановић, координатор Савеза КУД-ова "Видовдан" (Монтеки, Бруник, Трент, Пустертал), посебно се захвалио старим и новим члановима на сарадњи, на пожртвованости и залагању у раду самог удружења: Стефану Марковићу (у функцији другог кореографа), Владиши Бузејићу (кореограф), Дејану Митићу (председник удружења), Драгутину Гути Живковићу (потпредседник), Вељи Милошевићу, Зорану Гавриловићу, Светлани Мартиновић (секретар), Воји Првуловићу, ...

Вече се уз звуке музике и у свеопштем весељу наставило до касно у ноћ. Из срца Венета ориле су се српске песме, коло је поново повезало пар стотина душа враћајући их коренима. 

Светлана Мартиновић, секретар " Видовдана", упутила је свима најлепше честитке рекавши:

"Имајмо времена да будемо људи, онако како једино човек зна руку своју да пружи, и себе самог на крају те руке. И да дарује себе, да радост дели, да тугу не точи... Да нова година не буде само смена бројева, да заиста буде онако истински нова, загледајмо се у себе, оставимо рђаве навике, и не дозволимо себи никада да изгубимо љубав. Од срца, желимо вам свима из доброга најбоље ,из лепог најлепше, пуно здравља, успеха и понајвише љубави!"

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи