Привредници из Швајцарске препознају потенцијале за инвестирање у Србију

Удружење српских привредника Швајарске на састанку Управног одбора разматрало је ефекте недавне посете Београду, где је председник Удружења Стојан Стевановић учествовао у раду Пословног савета дијаспоре, када је представљен предлог пројекта "Инвестирање дијаспоре и пословна сарадња са Србијом".

Стојан Стевановић је у Београду  истакао да треба радити на томе да 2018. буде година инвестиција дијаспоре у матицу и указао да је Свесрпски самит који се одржава једном годишње у Цириху и успостављен са циљем да се поспеши спона између привреда матице и дијаспоре.

Рекао је да је за дијаспору веома занимљиво улагање у туризам у домовини, али и да треба инвестирати и у старачке домове и садржаје за пензионере.

Председник Удружења Стојан Стевановић обавестио је чланове да Удружење у свим својим активностима којима се повезује са матицом има велику подршку Привредне коморе Србије.

На припремама за EXPO 2018. се увелико ради, па су групе привредника присутне информисале о својим активностима на том плану и закључак је да се ове године кренуло на време са реализацијом пројекта.

Овогодишњи спонзор Сајма биће град Бијељина. Интернет страница Удружења је скоро завршена, тако да ће заинтересовани ускоро моћи да пронађу све информације, како о Удружењу, тако и о Сајму, са свим новостима из света привреде, економије, науке, образовања и културе. Сарадња са особљем градске сале Диетикон је одлична и начињени су први кораци ка томе да ове године наступе заједно са Удружењем као домаћини Сајма. Ове године на Сајму ће учесници добити и нове штандове чијим ће се модернијим изгледом олакшати боља промоција производа, а и њихов закуп ће бити по прихватљивим ценама.Такође је представљен и распоред штандова са потпуном опремом. Мислило се о сваком детаљу, од уласка у саму халу до излаза, расвети и тону, као и о простору за форуме која ће пружити посетиоцима опремљенију и модернију просторију за несметани рад.

Све више Швајцараца заинтересовано је за сарадњу са Удружењем, а медији показују интерес не само за Сајам, већ и рад Удружења.

Удружење је добило и три нова члана која су примљена на основу рада, ангажовања и промоције Удружења. Нови чланови су Мирко Капор, архитекта, Раде Перић из Базела, власник најпознатијег инфо портала svajcarska.ch и Душан Шећеров из Новог Сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи