У Торонту празници под ледом

Први прави снег у Торонту пао је уочи Нове године, а једва двадесетак сантиметара снежног покривача убрзо се заледило, јер се последњих десет дана температура креће између 15 и 25 степени испод нуле.

Беле се пусти паркови у Торонту, лед је оковао обале Онтаријског језера, али се још увек чује снажан хук Нијагариних водопада, иако је и њих окружио снег и лед.

Ни туристи не одустају па се на стотине њих сваки дан нагиње преко ограде не би ли боље видели чувену разгледницу и само после минут или два остају до пола мокри - попрскани леденом измаглицом водопада.

Улице Торонта и аутопутеви су суви и беле се од силне посуте соли, али се живот одвија нормално.

Канађани, увек љубазни и спремни за мало ћаскања, прокоментарисаће „праву зиму", и „ варљиво сунце" (јер је ова зима праћена сунчаним данима и углавном ведрим небом), али ће вас убрзо упитати да ли сте видели како је хладно чак и на Флориди, где многи пензионисани Канађани проводе јануар и фебруар. Овдашња штампа и електронска издања вести објавили су фотографије игуана које, изненађене хладноћом, падају са дрвећа, па ето теме за разговор.

И дан православног Божића пратила је сувомразица, али то вернике није спречило да се упуте ка неком од храмова Српске православне цркве да присуствују паљењу бадњака и литургији.

Дан иза Божића завршиће се двонедељни школски распуст, па ће улицама Торонта наставити да крстаре жути школски аутобуси. Да би се они отказали, потребна је права непогода, олуја са сметовима, на пример, али не и хладна, за Канађане обична зима.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара