Апел за регистрацију имовине у БиХ

У Босни и Херцеговини у току је пројекат замене старих земљишних књига новим катастарским евиденцијама. Процедура је, наизглед, иста у оба ентитета. Међутим, начин обавештавања и рок за пријаву у федералном делу, изазивају сумњу, па се расељени Срби брину да би могли остати без имовине. Зато су из ресорног министарства Владе Републике Српске упутили апел свим избеглим и расељеним Србима да се одазову поступку за утврђивање имовине.

"У Републици Српској и Федерацији БиХ у току је упис у нове земљишне књиге. Моле се сви заинтересовани који имају некретнине што пре контактирају локалне заједнице на веб сајтовима и по могућности дођу у локалну заједницу са захтевом за израду личне карте, односно пријавом места боравка.

Са собом треба да понесу сва документа која имају, без обзира колико су стари, на увид у локалну заједницу, односно у катастар, да би се могао направити записник, односно преглед и направити нова укњижба.

Та укњижба је веома значајна зато што после тога неће бити никаквих процеса и било каквог доказивања имовине, што значи да је битно да се сви наследници који имају имовину договоре и тај процес ће бити завршен бесплатно.

Све што би се другачије дешавало трајало би дуже и било би у неком судском доказивању", рекао је Радован Грајић, помоћник министра за избеглице и расељена лица Републике Српске.

E-mail на који могу писати је   odborzasrpskuimovinuufbih@gmail.com 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво