Књижевница Снежана Ћосић гост наше дијаспоре у Швајцарској

У Српском културном друштву у Дибендорфу, читалачка публика уживала је у делима књижевнице Снежане Ћосић.

Снежана Ћосић је рођена у Жупи, берићетном крају воћара, повртара и доброг вина. Уместо игре са својим вршњацима, Снежана је учила слова и са само пет година написала своју прву песму, у адолесцентском добу писање постаје њена свакодневница. Све до 2010. године кад сва своја написана слова пакује у картонске кутије и носи у подрум, далеко од очију свакодневнице. Грешка, велика грешка, јер од тог момента у њеном животу, како каже, креће све низбрдо, право у тај подрум.

Савест и слова јој ипак, нису дали мира, и 2014. године одлучује да поново извади све те своје написане речи и тек тада живот креће у позитивном правцу, а Снежана ниже успех за успехом. Године 2016. излази њен први роман Не ломи ми лојзе не кради ми гројзе, у марту 2017. године настаје збирка песама Љуби ме, у окробру 2017. године излази књига Три у један: афоризми и друга неразмишљања аутора Игора Чобановића, где се Снежана потписује као уредник и рецензент.

Ове године у децембру изашао је још један роман Снежане Ћосић Станица Балкан. Ауторка је блога са милионским прегледима Причај ми... и члан удружења српских књижевника.

Читалачкој публици у Швајцарској представила се својом природношћу и осмехом, а њене приче и песме су дотакле сваког присутног.

Програм је отворила председница Српског културног друштва, Слађана Сетенчић. Испред Удружења писаца Швајцарске гошћу је поздравила Милка Кајганић, секретар удружења. Музичка подршка ове вечери био је Дејан Зорић. Својим присуством овај догађај увеличао је генерални конзул Републике Србије у Цириху Зоран Јеремић, који је у друштву своје супруге уживао у стваралаштву Снежане Ћосић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи