"Заволи, воли"

У свечаној сали Богородичине цркве у Земуну одржана је промоција 4. албума музичког састава „Ступови“ - „Заволи, воли“. Програм је отворио Дечији хор Богородичине цркве молитвом „Оче наш“. Дечица су извела и песме „Ми смо деца неба“ и „Анђели певају“. Учествовали су и чланови "Певнице Ђурђеви ступови".

Акција „Обновимо себе, подигнимо ступове" настала је по благослову епископа рашко-призренског, косовско-метохијског Теодосија пре скоро 15 година. У акцију су се укључили бројни добротвори из целог света.

Песма по којој овај албум има назив „Заволи, воли" обележила је почетак ове године, јер, има ли ишта важније од тога да заволимо и волимо, свога брата, сестру, пријатеља, домовину, своје корене, све људе, Господа.

Песма „Заволи, воли" посвећена је болеснима и сиромашним породицама.

Чланови „Певнице Ступови", на овој свечаности, извели су песму „Ваведење Пресвете Богородице", те песме „Везак је везла дијева Марија" и „Маријо славна".

У ову акцију укључио се велики број људи, државне, научне и културне институције, велика и мала предузећа, спортисти, музичари, уметници...

У оквиру акције „Обновимо себе, подигнимо ступове", покренута је и ницијатива „Звоно за ступове", у циљу прикупљања средстава за откуп манастирског звона, као и за изградњу економске зграде.

Присутни су, са великим дивљењем и дуготрајним аплаузом, поздравили Емилију Даћевац, једну од чланица етно групе Ступови, која је отпевала песме „Кићено небо звездама" и „Каж, ми Драго које је време најлепше".

Певница ступови извели су и песму „То се Господ уселио у ме" и овим славопојем завршена је трпеза љубави у Богородичном храму у Земуну и потврђене су речи Светог Григорија Ниског „Бог је поставио човека да буде песник божанске лепоте".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи