Предност имају емоције

У Амбасади Србије у Москви налазе се вредна уметничка дела међу којима су и радови истакнутог руског сликара Николаја Николајевича Павленка и његове унуке Ирине Краснове.

Николај Николајевич Павленко члан је Савеза уметника Русије, међународне федерације сликара, добитник бројних руских и иностраних признања. Он је достојан наследник традиције велике сликарске школе руског реализма.

„Он је целог живота остао веран класичној сликарској школи. Његова платна одражавају све што је преживео. Ту је и велики отаџбински рат који је преживео као дете. Све што га је узбуђивало и занимало нашло је одраз на његовим сликама, ту су историјске, религиозне и митолошке теме...он свуда трага за смислом живота и труди се да спозна живот кроз уметност", каже сликар и графички дизајнер Ирина Краснова.

Ирина Краснова је такође члан Савеза уметника Русије. Имала је више од 40 међународних изложби и пројеката. Ради и као илустратор и графички дизајнер. Њена техника је мешавина сликарства, графике и савремених технологија.

На делима изложеним у Амбасади Србије представљен је пројекат под називом „Емоције имају глас превазилажења", у којем доминирају дечја лица.

„Зато што смо сви били деца и што смо у детињству доживљавали све емоције. Ако смо радосни, смејали смо се, ако смо тужни, плакали смо, када вас повреди, патиш...када одрастемо, постајемо озбиљнији према свету, али у души смо и даље деца коју је могуће и растужити и обрадовати", кажеКраснова.

Николај Павленко добитник је Ордена цара Душана Првог степена, а Ирина Краснова Ордена Српска круна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво