Владимир Лалић лауреат Француске академије за сликарство

Владимир Лалић овогодишњи је лауреат престижне награде Француске академије за сликарство, која носи име Пол-Луја Вајлера, за коју га је предложио сликар и академик Владимир Величковић.

Награда је додељена на свечаној годишњој седници 15. новембра под куполом Академије, четири века старе институције са великом међународном репутацијом. Лалић је награду добио на предлог нашег и француског академика и сликара Владимира Величковића и тиме постао први Србин који је добио ову награду.

Лалићу је ово друга интернационална награда за сликарство ове године. Специјалну награду жирија је добио у Трсту, на интернационалном конкурсу за визуелне уметности. Такође, Лалић је половином ове године ушао у ужи круг за престижну француску награду из Фонда Антоан Марен.

Млади, талентовани аутор није само остварени уметник на пољу визуелне уметности. Четири године је члан хора Viva vox, можемо га такође чути као солисту у поставци опере Љубавни напитак, као и у мјузиклима Ребека и Јадници у београдском Мадлениануму. Од 2000. године наступао је на преко 300 концерата са ауторским бендовима, а већ 10 година је фронтмен и идејни творац бенда Organized Chaos са којим је ове године наступио на фестивалу у Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво