Музеј Вука и Доситеја у Хамбургу

У Храму светог архангела Михајла у Хамбургу, у периоду од 10. до 12. новембра, одржана је документарна изложба Музеја Вука и Доситеја из Београда.

Изложбу под називом Језик је хранитељ народа, организовала је Српска допунска школа Јован Јовановић Змај из Хамбурга, уз подршку Генералног конзулата Републике Србије у Хамбургу и српске црквене општине у Хамбургу. Поставка изложбе састојала се од двадесет паноа са текстовима и фотографијама које дочаравају живот и рад Вука Стефановића Караџића и Доситеја Обрадовића. Посетиоци су поред фотографија њихових књига, писама и личних предмета, имали прилику да присуствују радионицама за децу, као и предавању за одрасле, са посебним освртом на везу ова два великана са немачким говорним подручјем и пријатељством са браћом Грим и Јоханом Волфгангом Гетеом.

Изложба је отворена обраћањем представника Музеја Вука и Доситеја, као и председника Савета родитеља, уз програм који су извели ученици допунске школе на српском језику и фолклорно друштво Младост из Хамбурга. Поред ученика допунске школе и њихових родитеља, који су били најбројнији посетиоци и којима је ова изложба била првенствено намењена, такође су присуствовали и други представници српске дијаспоре, црквене општине као и колектив Генералног конзулата у Хамбургу.

Након Хамбурга, планирано је да изложба буде прослеђена допунској школи у Штутгарту где ће бити постављена у фебруару 2018. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво