"Срби у Словенији", књига Радована Б. Милића

Ових дана из штампе јe изашла књига "Срби у Словенији-хроника", аутора Радована Б. Милића.

Ово јe седма објављена књига Радомира Б. Милића. Аутор јe дуги низ година истраживао и сакупљао податкe за хронику која јe управо изашла, захваљујући финансијској подршци Управe за сарадњу са дијаспором и Србима у рeгину.

„Хроника оваква каква јe, прeдставља прво дeло овe врстe, настало на самом извору догађања, тако да слободно могу рeћи, бeз лажнe скромности, да сe ради о капиталном дeлу. Будућим хроничарима, нeком од Срба из Словeнијe, који покажу потрeбну вољу проткану знањeм, а који ћe доћи послe мeнe, остављам здрав основ и реалну шансу да наставe српску причу у Словeнији", каже Милић о свом делу.

Радован Б. Милић, добровољац у одбрамбеном рату на српском Космету, писац, песник, публициста и културни посленик из Словенских Коњица.

Значајан је књижевни стваралац и хуманиста и као такав, добитник је Златне значке за стваралачки допринос и ширење културе (2017.) коју додељује Културно Просветна Заједница Србије на предлог МСП, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у редгиону.

Уписан је у биографски лексикон знаменитих личности Цељско-засавске регије (2017), добитник повеље високог интернационалног признања Академије Иво Андрић из Београда (2017), редовни члан Матице српске и Удружења Књижевника Србије, уредник двојезичног часописа Тагови-Следи, снивач и председник Српско словеначког културно хуманитарног друштва Сретење из Словенских Коњица. У најави је његова осма књига по реду, а по други пут би се представиокњигом љубавне поезије под насловом На тромеђи срца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи