Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије "Српска Разгледница из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, видећемо и чути разговор са амбасадором Републике Србије у Вашингтону, његовом екселенцијом Ђерђом Матковићем. Емисија је вечерас на РТС САТ у 18.50, реприза у 02.03.

Господин Матковић је одржао предавање о предностима инвестирања у Србију током годишњег Конгреса Удружења за некретнине на којем је присуствовао велики број стручњака из Америке и целог света. Биће то прилика да сазнамо више о овом скупу, али и другим активностима амбасадора Матковића и Амбасаде у Вашингтону. Такође ћемо разговарати са другим члановима српске делегације на овом скупу, као и са председницом грчке Асоцијације за некретнине.

Ових дана било је написа у штампи о томе хоће ли Вељко Пауновић преузети тренерску функцију у фудбалској репрезентацији Србије. То питање постављамо лично Пауновићу, а он говори и о томе хоће ли Бастијан Швајнштајгер продужити уговор у Чикагу, и о другим актуелностима у тиму Чикаго Фајр и МЛС Лиги.

На РТС-у се репризира серија Салаш у Малом Риту, у којој је главну улогу играо познати глумац Славко Штимац. Ових дана, стицајем околности, Штимац је боравио у Чикагу да би представио свој нови филм Име Добрица, презиме непознато. Питаћемо га како данас гледа на своје прве улоге, али и о његовим новим пројектима.

Легендарни ресторан Геслајт клуб на чикашком аеродрому имао је само четири власника од свог оснивања, три рођена Американца и једног Србина. Већ 20 година држи га Ранко Дабижљевић, који је тиме остварио свој сан. Наиме, почео од позиције помоћника у ресторану да би касније постао и његов власник. Добро упућени кажу да је овај ресторан био омиљен за посаде ЈАТ-а осамдесетих година прошлог века, али и за огроман број других људи из Америке и света кои користе аеродром у Чикагу.

Уредник серијала Медијска мрежа српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 пошаљи коментар