Сусрет владике Андреја и "Просвјетиних" ђака

Епископ аустријско-швајцарски Андреј, уприличио је 20. октобра у храму Св.Саве у Бечу пријем за родитеље и децу Просвјетине школе српског језика.

Владика Андреј је љубазним речима поздравио присутне и показао велики интерес и симпатију за ђаке и рад школе, пише у саопштењу Просвјете Аустрија. У име присутних, њему се на досадашњој великој помоћи и подршци захвалио проф. Срђан Мијалковић, оснивач школе и председник Просвјете.

После програма који су ученици и клинци из Малог хора Просвјете извели, као и лепог послужења,  епископ је позвао госте у своје одаје где је у веселом и отвореном разговору са ђацима и родитељима похвалио и охрабрио њихов труд на учењу и чувању српског језика и културе.

Владика Андреј је одушевљеној дечици поделио лепе поклоне и нарочито истакао ангажман родитеља и вредни рад тима младих педагога Просвјете.

"Без великог труда свих вас, од председника до родитеља, наставника и деце, школа не би била тако успешна", рекао је епископ.

Он је обећао да ће се његова подршка и помоћ школи наставити и позвао све госте да се неком лепом приликом поново сусретну под његовим кровом.

Иначе, Просвјетина школа је једина могућност да бројна деца из Беча уче српски језик. У Аустрији не постоје школе где се учи српски, који официјелно није признат, већ се инсистира на политички наметнутом тзв. "БКС језику" (босанскохрватскосрпски).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи