Србија на Сајму књига у Франкфурту

У организацији Министарства културе и информисања, Србија учествује на Сајму књига у Франкфурту који се одржава од 11. до 15. октобра.

Представљање Републике Србије инспирисано је јубилејима - 250 година од рођења Филипа Вишњића и 125 година од рођења Иве Андрића, пише у саопштењу Министарства културе и информисања Републике Србије.

Тим поводом биће одржан разговор на тему Колико су дела класика данас жива; да ли савремени писци препознају њихов утицај у сопственом стваралаштву? у којем ће учестовати песник Војислав Карановић и писац Угљеша Шајтинац.

Посебна пажња биће посвећена књижевности за децу, па ће на панелу Роман за децу у савременој српској књижевности говорити Јасминка Петровић и Угљеша Шајтинац.

У сарадњи са издавачком кућом Агора и преводилачком мрежом Традуки организована је дискусија Документ и имагинација у савременој српској прози поводом романа Владимира Пиштала Тесла, портрет међу маскама и Сунце овог дана. Писмо Андрићу на којем ће учестовати аутор и писац Ненад Шапоња.

На штанду Републике Србије биће изложене књиге српских писаца преведене на немачки језик, избор из савремене књижевне и теоријске продукције, нови томови сабраних дела српских класика и монографска литература.

Програмско представљање српске књижевности и издаваштва реализује Библиотека града Београда, а техничку Привредна комора Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи