Књиге које инспиришу

Књига Попа Д. Ђурђева „Мрњавчевићи”, са илустрацијама Косте Миловановића, у издању "Пчелице", добила је ознаку White Raven 2017.

Стручњаци за књижевност из Међународне библиотеке за децу у Минхену ово признање додељују за књиге које се сматрају посебно значајним, пише у саопштењу издавачке куће Пчелица.

Тиме је ово Пчеличино издање уврштено у каталог White Raven за 2017. годину у којем се налазе најбоље препоручене књиге за децу на 38 језика из 56 земаља широм света.

Ознаку White Raven добијају књиге које заслужују пажњу због универзалних тема о којима говоре, због своје изузетности, као и због иновативног уметничког или литерарног стила и дизајна. Књиге које су уврштене у поменути каталог садрже високе критеријуме у вези са језиком, садржином и уметничким утиском. Оне инспиришу, провоцирају и успостављају нове токове у књижевности за децу и младе.

Каталог са ознаком White Raven биће уручен представницима Пчелице 12. октобра на Међународном сајму књига у Франкфурту.

Пчелица четврти пут у Франкфурту

Овогодишњи Сајам књига у Франкфурту биће одржан од 11. до 15. октобра и као и до сада представљаће највећу светску смотру књиге, некомерцијалног, али пословног, информативног и промотивног карактера. У Хали 5.0 на штанду А92 Издавачка кућа Пчелица представиће део свог издавачког програма, који је предвиђен пласирању на инострано тржиште.

Након муњевитог успеха и запажених наступа у иностранству, Пчелица прави нове планове за ширење доступности својих књига на другим језицима и ван граница Србије. Поред старих наслова, који су већ пронашли свој пут до тржишта Македоније, Словеније, Хрватске, Бугарске, Пољске, Чешке, Исланда, Шпаније, Кине, Италије и Турске, за овогодишњи наступ преведена је едиција радних свезака Клуб малих математичара, Књиге лепилице и књига о Марији Терезији из едиције Дивови прошлости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи