Бечка издавачка кућа добитник награде "Доситеј Обрадовић"

Аустријска издавачка кућа "Paul Zsolnay Verlag Ges.m.b.H" из Беча добитник је награде "Доситеј Обрадовић" за најбољег страног издавача у 2017. години.

Жири у саставу Душан Иванић (председник), Гојко Божовић, Младен Весковић, Марко Недић и Зоран Хамовић, одлуку је донео једногласно.

У образложењу је наведено да је Paul Zsolnay Verlag један је од најугледнијих издавача на немачком језичком подручју.

Основана је 1924. године, а од 1996. је укључена у минхенску издавачку кућу Carl Hanser Verlag.

Током ове године објавила је нове преводе романа Иве Андрића На Дрини ћуприја (Die Brücke über die Drina) и Травничка хроника (Vesire und Konsuln), док је низ дела Данила Киша, Александра Тишме, Давида Албахарија и Драгана Великића објављено у оквиру заједничке издавачке куће Carl Hanser Verlag.

Награда ће добитнику бити уручена на Сајму књига у Београду 23. октобра, а додељују је Министарство културе и информисања Републике Србије, Сајам књига у Београду и Задужбина Доситеј Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи