Калиграфија у новом руху

Уметност лепог писања, калиграфија, негује се у многим културама, у Европи, Азији као и на арапском и хебрејском говорном подручју. Дигитализација је данас променила опхођење према писању. Зато је музеј Ворарлберг у Брегенцу протеклог викенда организовао радионицу традиционалне технике калиграфије у новом руху.

Након теоретског увода Уроша Милетића и Тање Јанковић, који су посетиоцима представили историју ћириличног писма, настављен је практични део радионице који је заинтересовао посетиоце, углавном Аустријанце, који су са уживањем писали скоро два сата ћирилицу.

Може се рећи да је за то време настала права галерија уметничких радова. Магија ћириличног писма очарала је присутне.

Радионица jе одржана 30. септембра и настављена сутрадан на истом месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара