Скуп српских привредника у Швајцарској

Удружења српских привредника у Швајцарској окупила су се 29. септембра у Фарвајду. Програм је химном Републике Србије, отворила Данијела Бјелица, сопран циришке опере. Водитељка програма Виолета Алексић, новинар и књижевник упознала је госте са историјатом Удружења.

Пре безмало 30 година окупила се група српских привредника са намером и визијом да се кроз Удружење српских привредника у Швајцарској окупи што више истомишљеника и на тај начин помогну тамо где је потребно.

Удружење данас броји 80 чланова. Иза привредника овде окупљених, много је рада и труда - неколико пута је организован и одржан сајам привреде, који је, временом, прерастао у велики пројекат који за циљ има умрежавање и повезивање швајцарских и српских привредника као и привредника из читавог света.

Другу годину заредом, организатор Свесрпског самита пословне и академске дијаспоре је управо Удружење српских привредника у Швајцарској.

Смисао овог окупљања је још једна од идеја удружења - боље упознавање кроз дружење и успостављање контаката са будућим и старим члановима. Својим присуством овај скуп је увеличао генерални конзул Републике Србије у Цириху, господин Зоран Јеремић, који је истакао да је од непроцењиве вредности и важности да удружење оваквог формата успостави што бољу сарадњу и више контаката не само са сународницима и матицом већ и са суграђанима земље домаћина.

Одличним саветима и честиткама на досадашњем раду као и похвали и подршци Удружењу да настави и даље са успесима, Зоран Јеремић је пожелео угодно вече и додао да Амбасада Републике Србије као и Конзулат Републике Србије стоје на располагању свом народу за сва питања и помоћ.

Српска православна црква у Швајцарској је велики ослонац и узданица наше заједнице у овој земљи и труди се да своје парохијане подржи, помогне и окупи, што је за све нас велика радост. Српска православна општина послала је поздраве удружењу, пошто свештеници због литургијских обавеза те вечери нису били у могућности да присуствују.

Стојан Стевановић, председник Удружења такође се обратио гостима обавестивши их о раду и плановима Удружења, позвао нове чланове да се придруже и захвалио свима на посети.

Члан Управног одбора Горан Јанковић представио је Удружење гостима: Управни одбор, заступљене бранше у удружењу, као и начин рада и планове.

Да се удружење не бави само бројкама и терминима показала је и тачка програма коју је представио Горан Јанковић, који је у Швајцарску дошао 70- тих година. Активно се бави плесом и учествовао је на многим такмичењима. Овом приликом сви љубитељи плеса заиграли су заједно са Гораном.

Официјални део програма завршен је песмомОво је Србија коју је извела Данијела Бјелица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара