Српски писци из Швајцарске ускоро у Београду

Састанак Удружења српских писаца Швајцарске одржан је 16. септембра у СКД-у. На састанку се разговарало о традиционалним октобарским сусретима, промоцији у градској библиотеци у Ст. Галену која ће се одржати 11. новембра 2017. године, али и о међународном сајму књига у Београду где ће се Удружење представити на штанду дијаспоре са свим досадашњим радовима, као и овогодишљим зборником "Завештања".

Заказане су и промоције Удружења писаца у кући Ђуре Јакшића 23. октобра 2017. као и у Удружењу Милутин Миланковић 24. октобра 2017. године. Нове идеје и предлози такође су разматрани на овом састанку и већ су уписани у агенду Удружења.

Из Удружења стиже вест да је стигао нови број годишњег зборника књижевних радова Завештања - тринаести по реду. Председник Удружења Милисав Ђурић свесрдно се захвалио у име Удружења и у своје лично име Сави Гајић Ивић (која је уједно и његов заменик) и Ивани Прлина Никодијевић (благајници Удружења) за њихово несебично залагање на изради Завештања 2017. Ово је шеста књига које су њих две уредиле за Удружење.

Осим чланова Удружења, у зборнику су учествовали и гости - писци из матице и расејања. Из Удружења поручују да их посебно радује учешће два млада песника, Милосава Гајића из Србије и Тање Трбојевић из Аустралије.

Промоција Завештања 2017. одржаће се 7. октобра 2017. у СКД-у Свети Сава у Флавилу у оквиру редовних Октобарских сусрета. Предстоји и промоција књиге Кад суза кане, књижевнице и новинарке Милке Кајганић 30. септембра 2017. године у СКД-у у Дибендорфу.

Вече пријатеља уметности ће се одржати у Светоуспенском храму и књижари Фреска, 3. и 4. новембра 2017. године где ће се представити чланови Удржења писаца и СПКД Просвјета.

Милена Чанковић је најавила своју промоцију 16. децембра 2017.године у СКД-у Дибендорф, а писац и творац Алеје Бреза, Марко Ружичић, добио је награду Општине Вукосавље (Република Српска) ове године на понос читавог Удружења.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво