"Наши Срби" из Чикага обезбедили воду Грачаници

Председница организације "Наши Срби" у Чикагу Кети Фенслоу бави се хуманитарним радом већ дуги низ година. После њене последње посете Косову и Метохији решен је проблем снабдевања водом манастира Грачаница.

Кети Фенслоу каже да посећује Косово сваког лета, а последња посета је била четврта по реду. Обиђу Дечане, па потом иду у Грачаницу да погледају шта је потребно и какве су потребе породица.

"Овог лета нам је један млади свештеник у Грачаници рекао да постоји опасност да изгубе воду. Рекли су им да је приступ водоводу у власништву неког другог ко планира да прода тај приступ. У том случају би могло доћи до прекида снабдевања водом у манастиру. Питали смо како можемо да помогнемо", каже Кети фенслоу.

Добили су податке о томе колико им средстава треба до децембра ове и наредне године. Било је времена да се сакупе средства, а пошто су неки чланови управе били присутни, Кети Фенслоу им је одмах рекла да ће Наши Срби прикупити средства потребна да манастир Грачаница добије приступ водоводу.

Кети је показала и разне друге пројекте у којима је учествовала њихова организација. Сада имају и канцеларију у Француској улици у Београду и уз помоћ волонтера идентификују породице и организације којима је потребна помоћ и директно је усмере.

Тако су неким фамилијама помогли да купе стоку, другима да поставе стаклене баште и кров, обновили су зграде, а недавно су уз помоћ организације Project Cure помогли да у Србију буде упућена помоћ болницама у вредности од преко милион долара.

Кети Фанслоу је рођена у Београду где је живела до 12-те године, а њен супруг Ричард свесрдно подржава све њене хуманитарне акције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво