Песме шаљу поруке мира

У знак сећања на Слађану Јовановић шахисткињу (16.3.1975. - 14.11.1996.) из Мачванског Прњавора која је погинула у саобраћајној несрећи, у 21. години живота, расписан је други Међунадни књижевни конкурс под називом "Песмодари мира", у сарадњи са ииницијаторком Славицом Јовановић, новинарком и књижевницом и Издавачком кућом "Сваирос" из Београда, др Миланом Младеновићем књижевником. Конкурс је отворен до краја новембра 2017. године .

Прва песма би требала буде на тему шаха са јасном поруком - да се сви ратови света преселе на 64 шаховска поља.

Друга песма би требала да буде на тему мира у свету, са поруком:

Стоп ратовима! И посвећена борби против тероризма, против хемијског и биолошког наоружања, са жељом да ведрим небом узлете бели голубови мира.

Позив је упућен свим ауторима дародарима и слободарима мира. Један аутор може послати највише две песме.

Радови се шаљу под пуним именом и презименом, са краћом биографијом аутора, адресом и телефоном, на е-маил slavicaj1969@gmail.com или на мејл slavicajov69@gmail.com

Најуспешније ауторе очекују дипломе и друге награде. Радови треба да буду на српском језику, а у плану је и штампање зборника у коме ће се наћи најуспешнији радови.

Конкурс је отворен до краја новембра 2017. године.

Све додатне информације на телефон: 061-265-83-66 или на број 063-807-59-35 .

Песме морају бити преведене српски језик.

Медијски покровитељ је Легенд радио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво