Изложба српске савремене уметности у Белгији

До 4. септембра белгијска публика ће имати прилику да погледа 60-ак дела деветнаест српских ликовних стваралаца. У белгијском граду Лекеу, у Галерији Sabine Van Paemel, представљени су радови наших уметника на платну, у металу, стаклу, керамици, а у средишту поетике изложбе налази се фигурација - људска фигура, портрети.

Према речима Саве Степанова, аутора текста у каталогу, на изложби под називом Serbia Meets Belgium представљена су дела са "изразито хуманим пореклом".

Публика ће имати прилику да погледа 60-ак дела на којима је доминантан мотив фантастичан свет бајки и чудноватих бића из маште.

На изложби учествују сликари Ђерђи Ачаји, Василије Доловачки, Дамјан Ђаков, Жељко Ђуровић, Славко Крунић, Зоран Круљ, Александар Луковић Лукијан, Даница Масниковић, Милан Милетић, Предраг Пеђа Милошевић, Бојан Оташевић, Снежана Петровић, Јованка Станојевић, Дејан Уларџић, Александар Цветковић.

Своја дела изложили су и вајари из студија ДАДА и Душан Рајшић, керамичарка Надежда Ђукановић Пантелић и уметница која се бави израдом накита Милица Живадиновић.

Изложба је организована од стране белгијске Галерије Sabine Van Paemel и Галерије Арт из Крагујевца уз подршку Министарства иностраних послова Србије, Амбасаде Србије у Бриселу, Града Крагујевца и уз финансијску потпору Министарства културе и информисања Србије.

Изложба је и хуманитарног карактера и одржава се под слоганом Заједно против рака, пошто је белгијска галерија одлучила да део прихода са изложбе уплати у хуманитарне сврхе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво