Јубиларна ОССИлација - првих 20 година

Јубиларна двадесета ОССИлација, Организације српских студената у иностранству (ОССИ), биће одржана 15. августа 2017. у 18 часова, у свечаној сали Српске академије наука и уметности.

Овогодишњу ОССИлацију посебном и још важнијом, чини велики двадесетогодишњи јубилеј ОССИја.

Биће то прилика за подсећање на лепе тренутке везане за претходну годину, за ОССИ и више него успешну, а уједно и прославу 20. рођендана и крунисање две деценије изванредних резултата.

У саопштењу поводом овогодишње ОССИлације, на сајту ОССИја пише:

"Како уопште заокружити две деценије и окренути ново поглавље? Поносно можемо да кажемо да смо једна од највећих мрежа страних студената у овом делу Европе, тренутно бројимо 15 локалних огранака у чак 15 земаља, учествовали смо у бројним пројектима од којих је онај најзначајнији био везан за нострификацију диплома, основали смо канцеларију у Бања Луци.

Успеси су се низали, године бројиле, а ми и даље настављамо да испуњавамо своје циљеве.

У претходних годину дана ОССИ је остао доследан својој мисији и својим активностима допринео бољој повезаности студената у иностранству и у земљи матици, као и промоцији Србије у свету. Тако смо на универзитету Јејл организовали Balkan Youth Forum где смо разговарали о значају стабилности у региону за младе. Трећу годину за редом смо организовали Summer Networking Event, повезавши велики број наших студената у иностранству и Србији.

У Бечу смо манифестацијом Дани српске културе на креативан и едукативан начин представили Србију у Аустрији".

На ОССИлацији 2017. присутнима ће се обратити Јован Ратковић, бивши саветник председника Републике Србије и први председник ОССИја, као и одлазећи председник ОССИја, Александар Јаковљевић, потом Снежана Лакићевић Стојачић, менаџер НИС-а за сарадњу са научним и образовним институцијама, као и представници државног врха.

Овогодишња прослава ОССИлације је посебна и по томе што ћебити представљен нови председник и нови Одбор, који ће водити организацију у наредном периоду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво