Теолошко-филозофски центар у Адлигату

"Адлигат" оснива посебан Теолошко-филозофски центар у сардањи са општином Вождовац, уз подршку Српске академије наука и уметности и Удружења књижевника Србије, као и уз подршку неколико организација из Уједињеног Краљевства и Немачке.

Основу овог центра чине донације од 30.000 публикација које су управо стигле из Европе, коју највећим делом чини поклон Теолошког факултета из Љубљане и Томаса Олбриха из Немачке.

 

Са постојећим фондом теолошко-филозофске литературе Адлигата очекује се да, у тренутку отварања, центар понуди на коришћење најмање 50.000 библиографских јединица, чиме ће ова београдска збирка књига, периодике и докумената о многим светским религијама, а пре свега о хришћанству, исламу, будизму и хиндуизму, бити једна од водећих у овом делу Европе.

Планирани центар би требало да постане важно место окупљања научника, истраживача и различитих профила корисника.

Свечано отварање центра се планира до Сајма књига ове године, а читаоница и већи део фонда биће доступни на коришћење у нашим просторијама на Бањици и Кумодражу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво