Свесрпски самит EКСПО 2017

Швајцарска је мала држава у срцу Западне Европе, са око 8 милиона становника. Територијално подељена на 20 пуноправних и 6 полукантона, ова земља вековима чува репутацију беспрекорно уређене државе у којој све функционише прецизно и тачно, баш као и сатови по којима је позната. Диетикон, крај Цириха, било је место одржавања другог Свесрпског самита ЕКСПО 2017. Екипа Програма за дијаспору РТС-а припремила је емисију о том догађају, а можете је погледати на Сателитском програму РТС-а, у среду, 28. јуна у 21 сат.

Берн је главни град и административно средиште, али је Цирих највећи. То је град на истоименом језеру и извору реке Лимат, економско је и културно средиште државе, и један од важнијих финансијских и индустријских европских центара.

У том и таквом окружењу, у Цириху се пре безмало 30 година окупила група српских привредника у Удружење које данас броји 55 чланова и које је, другу годину заредом, организатор Свесрпског Самита пословне и академске дијаспоре.

Овогодишња манифестација под називом ЕXПО 2017, организована уз подршку Привредне коморе и Министарства спољних послова Србије и града Лознице, одржана је почетком јуна у Диетикону надомак Цириха.

Свесрпски самит значајан је за унапређење иначе добрих билатералних односа Швајцарске и Србије. Ово је својеврсни стартап пројекат умрежавања српске дијаспоре, са посебним фокусом на сарадњи српских и швајцарских привредника, и Влада Србије је ту да вас охрабри и подржи, поручио је на церемонији отварања Владимир Божовић, саветник премијера Србије.

Аутор емисије: Милена Вујовић

Сниматељ: Димитрије Хаџи Николић

Реализација: Марија Средојевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво