Гала Чаки, представница Србије у Хонг Конгу

Српска сликарка, доктор ликовних уметности, Гала Чаки, једина је учесница из Србије на светском такмичењу савремених стваралаца, које ће у децембру бити одржано у Хонг Конгу.

На светско такмичење савремених стваралаца у Хонг Конгу пријавило се 9000 учесника, од којих је у ужи избор ушло 600.

"Моја слика Ја летим ушла је у ужи избор, што значи да сам ја једини представник Србије. Такмичење ће се одвијати на сајму уметности у Хонг Конгу, једном од највећих сајмова уметности данас. У питању је организација у виду агенције за проналажење младих талената, чија су седишта у Хонг Конгу и Дохи. Важност проласка у ужи избор се не огледа само у потенцијалној победи, већ у могућности да ме спазе галерије које раде са свега пар еминентних уметника у току године. Једна галерија је већ заинтересова за рад са мном, тако да је за мене то већ успех, пошто није нимало лако ући на ликовно тржиште у Азији", каже за Програм за дијаспору српска уметница.

Гала Чаки је рођена 1987. године у Ечки. Основну и средњу школу је завршила у Зрењанину. Уписала је 2006. године Академију ликовних уметности у Новом Саду, где 2011. године и завршава два мастер студија, сликање и цртање. Уписала је 2013. године докторске уметничке студије на Факултету ликовних уметности у Београду, које је завршила 2017. године. Од 2014. године постаје члан међународне организације Art Link Us, чије је стециште у граду Ехиме, у Јапану. Од 2013. године Гала излаже своје ликовно стваралаштво како у својој земљи, тако и широм света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво