Филм "Инкарнација" на Рејнденс филмском фестивалу у Лондону

Након светске премијере на Синема сити фестивалу у Новом Саду, и приказивања на Филмским сусретима у Нишу, филм "Инкарнација" нашао се у званичној селекцији Рејнденс Филмског фестивала који се одржава у Лондону у периоду од 21. септембра до 2. октобра 2016. године.

Raindance Film Festival је највећи и најзначајнији независни филмски фестивал у Великој Британији и у Европи, који постоји већ 23 године. Фестивал окупља и подржава ствараоце широм света чија ће остварења бити представљена јавности, медијима и филмским креаторима током 12 дана трајања фестивала. На највећем фестивалу независног филма у Европи пријављено је чак 6.250 филмова из 98 земаља Raindance Film Festival је званично признат од стране Акдемије за филмску уметност и науку САД, БАФТА и БИФА (the British Academy of Film and Television Arts and the British Independent Film Awards), јавља VOID pictures.

Током година, фестивал је угостио велики број познатих гостију и стваралаца фимске уметности. Ове године ће се у жирију наћи Стивен Фрај, Џоана Ламли и други истакнути представници британске филмске и културне сцене.

„Мислим да је очигледно да је Инкарнација филм са амбицијама за инострани пласман. Много ми значи што смо почели у нашој земљи, тако да је домаћа публика имала прилике да прва види филм на фестивалу Cinema City у Новом Саду, а затим и на Филмским сусретима у Нишу.

Следећа станица нам је Филмски фестивал Рејнденс у Лондону, највећи фестивал независног филма у Великој Британији, тако да ће филм изаћи у воде страних фестивала на веома добар начин. Мислим да сваки редитељ покушава да направи филм за цео свет, а не само за своје говорно подручје, тако да се радујем могућностима које носи ова прилика", каже редитељ филма Филип Ковачевић, за портал Филмског центра Србије.

О филму Инкарнација:

Дебитантско остварење редитеља Филипа Ковачевића представља интелигентни психолошки трилер са енергичним акционим сценама, импресивном фотографијом и динамичном радњом која се не зауставља. Прича је о човеку који се буди на тргу непознатог града, изнова и изнова. Сваки покушај да побегне четворици маскираних убица завршава се његовом смрћу. Кроз непрекидну потеру покушава да открије свој идентитет и сазна ко му је сместио убиство.

Главне улоге: Стојан Ђорђевић, Дејан Цицмиловић, Тихомир Станић, Дача Видосављевић, Стен Зендор, Видан Дојчиновић, Жарко Степанов, Богдан Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво