Дар "Теслине научне фондације" Србима са Косова

Испред Факултета техничких наука у Косовској Митровици свечано је откривена биста Николе Тесле, дар "Теслине научне фондације" из Сједињених Америчких Држава.

"Ова биста је на правом месту, јер се овде школују будући научници, који између осталог уче и о Теслином делу. А лик и дело једног од највећих умова света инспирисао је многе да се баве науком и проналазаштвом", рекао је декан Факултета техничких наука Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовкој Митровици проф. др Небојша Арсић захваливши се Фондацији.

Генерални декректор фондације Звездана Стојановић Скат, истакавши да је Теслина мајка, Ђука Мандић, пореклом са Косова и Метохије, поручила је да сви наши путеви полазе са нашег Косова, и изразила наду да матица и дијаспора могу пуно тога, али само заједно.

"Уз Теслу желимо да спојимо људе и да радимо заједно. Уз Теслину бисту ширимо истину, жељу за слободом и боље сутра. То је била његова мисија, и ми је настављамо", поручила је Стојановић Скат.

Ректор Универзитета проф. др Срећко Милачић сматра да ће Теслина биста бити мост између српског народа у земљи и дијаспори.

Биста у Косовској Митровици, рад Бојана Николића, девета је биста коју је Фондација даровала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи