Васа Стојановић награђен у Белгији

У предивном амбијенту замка Château de Franc Waret у Белгији завршена је трећа међународна изложба слика, скулптура и фотографија "Le Reflet de Nos Différences" (Одраз наше разлике). Наш уметник који живи у Немачкој, Василије Васа Стојановић, добитник је треће награде за скулптуру.

На изложби, која је трајала пет дана, своје радове изложило је 65 уметника. Поред покровитељке изложбе, принцезе Лее од Белгије, свечаном отварању је присуствовало мноштво угледних личности из културног и политичког живота, сазнајемо од нашег уметника Василија Васе Стојановића, чији су радови такође били изложени.

„Веома ми је драго што сам у веома јакој конкурецији, при првом излагању у Белгији, освојио треће место у категорији скулптуре. Прицеза Леа од Белгије била је посебно заитересована за моје сребрне радове, који су, иначе, већ излагани широм света", каже за Програм за дијаспору РТС-а уметник.

Васа Стојановић је ове године излагао у Белгији, Луксембургу, Јапану, Француској, али је присутан и у родној Србији.

„Посебно ми је задовољство што ће моји радови бити изложени и у Србији, на изложби минијатура у организацији Мајдан Арт-а, која ће се одржати у Мајданпеку и Музеју примењених уметности у Београду. Искрено се надам да ће и ове, као и прошлих година, многи посетиоци наћи времена да посете ову предивну изложбу", каже за РТС Васа Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво