Прича о равноправности

Канадски еколошки магазин "The Canadian Today" објавио је приказ српског документарног филма "Animals: A Parallel History" (Животиње: Паралелна историја), аутора Стевана Живкова Андричина, у продукцији новосадског Cityfocus-a.

Документарни филм Animals: A Parallel History (Животиње: Паралелна историја), у продукцији новосадског Cityfocus-а, бави се судбином животиња кроз историју људске цивилизације.

У току је финализација филма, снимања активиста се врше широм планете, док ће премијера филма бити одржана следеће године.

"Изненађујуће је колико је анонимних и славних животиња учествовало у историјским догађајима, увек у позадини и иза сцене. Ово је велика прича о Равноправности. Филм показује колико је смањена важност и улога коју животиње имају у последњих 200 година, од Прогресивне ере, да би постале обичне машине за храну и експерименте у 21. веку", каже Стеван Живков Андричин, писац, продуцент и редитељ филма.

Идеја овог пројекта је да пробуди и обнови интересовање људи за судбину животиња и да у школе уведе предмет Животиње у модерној историји.

"Желимо да охрабримо образовне одборе да уче децу о вредности животиња, како су увек делили своју са судбином човека. На жалост, морам рећи да овај пројекат није подржан ни од Србије, ни од Војводине, иако је учествовао на конкурсима", каже Андричин.

Филмски пројекат је подржан од стране водеће светске фондације за права животиња Culture & Animals Foundation - Tom i Nancy Regan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво