Дечји фонд "Свети Сава" у Шведској

Дечји фонд "Свети Сава" у Скандинавији је непрофитабилна организација чији циљ је да помогне деци без родитеља, болесној или на било који начин угроженој деци и њиховим родитељима. Средства фонда су намењена малишанима који живе на територији бивше Југославије.

Дечји фонд Свети Сава је непрофитабилног је карактера, средства Фонда су ослобођена пореза, а трошкови рада фонда су сведени на минимум, сазнајемо од Милене Мараковић, председнице Фонда са седиштем у Шведској.

„Улажемо своје време и често властита средства само да Фондација добије што више донатора и активиста те да будемо у могућности да више помогнемо болесној, сиромашној или на неки други начин угроженој деци (насиље, дрога, алкохолизам у породици и сл.). Поред уплата на жиро-рачун Фонда, у сврху прикупљања новца, организујемо културне вечери, забаве, продају половних ствари итд. У неколико наших цркава постоје касице са нашим именом па посетиоци могу даривати новац за Дечји фонд Свети Сава", каже Милена Мараковић.

Милена Мараковић каже да су средства намењена пре свега српским породицама и српској деци на простору бивше Југославије, али не и искључиво, јер се руководе хришћанским принципима.

Донације су скромне у односу на велики број угрожених категорија деце, па им је свака врста помоћи веома потребна, а расподела се врши већинским гласањем Управног одбора фонда.

„Најрадије се обраћамо социјалној служби и са њима посећујемо децу и њихове породице, где на лицу места и на основу слике коју нам социјални радници пруже, одлучимо о начину и обиму помоћи. Најчешће то зависи и од тога са колико средстава располажемо у датом моменту. Наши представници су недавно посетили Добој и уручили помоћ за 9 породица, укупно 26-оро деце, а друга два представника су 7. јула посетила Србију у намери да помогну колико могу", каже Мараковићева.

Све информације о раду Фондације и начину на који се могу донирати средства налазе се на сајту savasbarnfond.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво