Више од милион евра помоћи за угрожене

Хуманитарна организација "Срби за Србе" прикупила је средином августа 2014. године преко 1.000.000 евра донација за помоћ угроженој деци и породицама широм Балкана, као и за помоћ угроженима у мајским поплавама.

Од 2005. године, под слоганом Деца су наша будућност, организација је помогла преко 500  породица са више деце. Обезбедила је неопходну и вредну хуманитарну помоћ за најугроженији део српског народа у Србији и региону, сазнајемо из организације Срби за Србе.

Захваљујући званичним огранцима организације у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, Сједињеним Америчким Државама и Немачкој, као и великом броју донатора и пријатеља организације широм света, Срби за Србе су прикупили неопходна средства и обезбедили хуманитарну помоћ за стотине породица широм Балкана.

Поред изградње и поправке на десетине кућа, обезбеђена је и бела техника, изграђен је и опремљен велики број купатила, опремљене су дечје собе новим намештајем, компјутерима, играчкама и школским прибором. Организација је обезбедила велику помоћ сеоским породицама у виду трактора, пластеника, крава, оваца и коза.

На свом званичном сајту srbizasrbe.org и друштвеним мрежама, организација свакодневно објављује листе донатора увид у тренутно стање на свим банковним рачунима, што представља јединствен пример у раду хуманитарних организација у Србији.

Организација Срби за Србе најављује да ће, у сарадњи са сродним организацијама, СПЦ, медијима, и бројним пријатељима широм Европе и света наставити вредан хуманитарни рад на добробит угрожених породица широм Балкана како би неопходна хуманитарна помоћ стигла до што већег броја угрожене деце.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се