Помоћ из Аустрије на путу ка ЕУ

Преговарачки тим Владe Републике Србије за вођење преговора са Еврпском унијом позвао je Аустријско-српско друштво (АСД) на свеобухватну сарадњу у процесу преговора о чланству Републике Србије у Европској унији.

Након одлуке Европског савета о отварању преговора о чланству Републике Србије у Европској унији, Преговарачки тим Владе Републике Србије за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији обратио се Аустријско-српском друштву са идејом о свеобухватној сарадњи у процесу преговора о чланству Републике Србије у ЕУ.

Сарадња би подразумевала комуникацију са српском дијаспором у Аустрији и аустријским званичницима, организацију панел дискусија и других стручних скупова, као и медијску промоцију и подршку активностима Владе Републике Србије у процесу приступних преговора, каже се у допису Преговарачког тима Владе Републике Србије.

Председник Аустријско-српског друштва, др Марко Стијаковић, каже да је позив Владе Србије дошао као резултат успешног дугогодишњег рада и сарадње.

"Желим да искористим ову прилику да се захвалим свим нашим члановима и да позовем све оне који желе да нас подрже у овом важном раду да нам се придруже" каже др Стијаковић.

"Само сложна српска заједница може да помогне Србији на овом важном путу Србије у Европску унију. Позивам овом приликом још једном, све представнике наших друштава, клубова и организација у Аустрији на сарадњу. Влада Републике Србије је у нама препознала поузданог и стручног партнера који може да допринесе процесу придруживања Србије у ЕУ" истиче др Марко Стијаковић.

Заменик председника Аустријско-српског друштва, проф. др Вофганг Рорбах наглашава да је позив на сардњу од стране Владе Републике Србије „прави потез у право време".

Ако преговарачки тим Владе Републике Србије постави теме преговора на широку основу, ако настави да укључује цивилно друштво и стручњаке који већ живе у Европи, исходи преговора морају бити успешни за Србију, закључио је Рорбах.

"Уверен сам да заједно можемо значајно да допринесемо процесу придруживања, уверен сам да на тај начин можемо да покажемо да је аустријска заједница сложна и да подржава напоре Владе Републике Србије на путу ка Европској унији" наглашава генерални секретар Аустријско-српског друштва, Никола Нешковић.

Председништво Аустријско-српског друштва позива све заинтересоване за сарадњу да за контакт користе сајт oesg.or.at.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи