Летња школа "Свети Сава" у години пунолетства

Осамнаесту годину заредом летња школа "Свети Сава" организује креативан боравак у отаџбини деце и младих из расејања, узраста од 7 до 18 година. Ове године, у периоду од 3. до 12. августа, деца ће бити гости Београда где ће кроз учење и дружење упознавати обичаје и културу свог народа.

Основни циљ летње школе "Свети Сава" је да деца и млади из дијаспоре добију прилику да у Србији уче српски језик и ћирилицу, упознају обичаје и културу свог народа дружећи се са вршњацима из матице.

Ове године је као град домаћин изабран Београд како би деца из дијаспоре упознале и дух модерне српске престонице.

Програм летње школе током преподнева предвиђа часове српског језика, књижевности и креативности а после подне радионице, спортске активности и сусрете са знаменитим личностима српске културе - књижевницима, глумцима, сликарима. Рад на часовима и радионицама је осмишљен да подстиче радозналост деце и развија њихову љубав према српском језику.

За децу су организовани излети до оближњих споменика културе, манастира, музеја. Планиран је обилазак манастира Покајнице, Копорина, Радовањског луга, Аранђеловца и Тополе и обилазак Авале и торња.

Традиција летње школе "Свети Сава" је да почиње и завршава се приредбом. Приредбу добродошлице припремају деца из Београда, а завршну приредбу сва деца заједно, где глуме, певају и рецитују на српском језику.

Програм рада Летње школе "Свети Сава" остварује се под покровитељством Министарства просвете и науке и Канцеларије за дијаспору и Србе у региону Владе Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво