Орден за Бранислава Ћирлића

Председник Србије Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе Бранислава Ћирлића, књижевника из Варшаве. Орден је додељен за нарочите заслуге и изузетан допринос очувању и неговању пријатељства између Републике Србије и Републике Пољске.

Председник Србије Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе члана Удружења књижевника Србије из Варшаве Бранислава Ћирлића, „за нарочите заслуге и изузетан допринос очувању и неговању пријатељства између Републике Србије и Републике Пољске".

Високо признање је Ћирлићу недавно у Варшави уручио амбасадор Републике Србије у Пољској Радојко Богојевић, у присуству дипломатског кора, угледних пољских званица и припадника српске дијаспоре.

Ћирлић је у Пољској је познат по упорном промовисању Србије, њене историје, културе и литературе, чиме је пре неколико година подстакао пољски савез аутора Заикс да му додели најстарију награду за такву делатност, али и за обимно књижевно дело. Његове поједине књиге (монографије, антологије, бајке, преводи прозе и поезије, водичи) доживеле су масовна издања.

Савез пољских књижевника ће 13. јула у Дому литературе у Варшаве прославити 95. рођендан Бранка Ћирлића и честитати му орден. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се