Летња школа "Свети Сава" у Београду

Летња школа „Свети Сава“, намењена српској деци из дијаспоре и суседних земаља за учење матерњег језика, историје и културе, ове године се први пут одржава у Београду. Ова школа постоји од 1995. године, а наставу је до сада похађало више од 1300 деце из Европе и света.

Традиционална Летња школа „Свети Сава", намењена српској деци из дијаспоре и суседних земаља за учење матерњег језика, историје и културе, ове године се, први пут, одржава у Београду. Десетодневна смена завршава се 12. августа.

„Ова школа је сјајно место на коме ћете учити о Србији, српској култури, традицији и српском језику", рекао је Александар Антић, председник Скупштине града Београда, поздрављајући ученике и наставнике школе.

„Желим вам добродошлицу и надам се да ћемо се показати као добри домаћини и да ћете од сада чешће долазити у Београд", рекао је Антић поручивши деци дијаспоре да треба да поштују земљу у којој живе али исто тако да не забораве земљу одакле су њихови родитељи.

Радмила Кунчер, директорка Летње школе је изјавила да је Београд изабран за место одржавања наставе зато што за нашу децу из дијаспоре није довољан један дан за упознавање знаменитости престонице већ један дужи боравак.

Подсећајући да Летња школа „Свети Сава" постоји од 1995. године и да је организована по разним селима и градовима Србије, Кунчерова је истакла да је до сада наставу похађало више од 1300 малишана из готово свих земаља Европе али и изван ње.

Говорећи за Програм за дијаспору РТС-а Кунчерова је истакла да се ова школа, упркос финансијским проблемима, успешно одржава захваљујући ентузијазму наставног тима и великој заинтересованости саме деце, полазника школе.

Овогодишња генерација броји укупно 24 деце из Румуније, Италије, Аустрије и Канаде, рекла је Кунчерова и додала да сталну подршку настави пружа Учитељски факултет Универзитета у Београду.

Говорећи о плановима за наредну сезону директорка Кунчер је поручила да је намера да се и следећи пут школа одржава у Београду, и да се осим летњих термина уведе и настава у време зимских празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи