Косовски хуманитарци у француској штампи

На презентацији француске организације "Солидарност Косово" објављен је преглед најнових наслова у француској штампи који се односе на активности ове организације. "Solidarité Kosovo", чији је оснивач Арно Гујон, је протеклих осам година суштински посвећен добробити Срба на Косову.

Хришћански гласови Косова и Метохије снажно су одјекнули у француској штампи у последњих неколико седмица. Осим што доприносе имиџу српског становништва на Косову, нови наслови сведоче о акцијама организације „Solidarité Kosovo" од 2004 и пружају нови увид у њих.

Часопис „Causeur" јануара 2012 подсећа у чланку Жан Кристоф Буисона (Јean-Christophe Buisson) да Срби на Косову, да би преживели, могу само да рачунају на подршку Београда, Русије и хуманитарних удружења као што су "Solidarité Kosovo" у Француској.

Престижни часопис „Le Spectacle du monde" фебруара 2012, пише на шест страна о "последњим Србима на Косовском пољу" и наводи неколико дирљивих сведочења организације „Solidarité Kosovo".

Уредник овог часописа је, као резултат интереса за тему, поменути чланак аутора Пјер Александра Буклеа (Pierre Alexandre Bouclay) изабрао као "Омиљени".

"Присутан је растући интерес за рад на терену које је спровело наше удружење (Solidarité Kosovo) за протеклих осам година.Верујемо да ће са хуманитарним акцијама које планирамо за ову годину, тај интерес бити у порасту. Бројни пројекти, који ће бити додати на списак достигнућа већ пренетих у „Figaro Magazine", сведочиће о нашој братској, сталној посвећености косовским Србима. Посвећеност одржавана и овековечена вашом подршком", стоји на страници "Solidarité Kosovo".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи